Kako igrati
Principi igre.
Kako igrati

Principi igre.

Nogometni fantasy savjeti

Vratar i braniči

U SuperSportske fantasyju postoje dvije glavne strategije za odabir golmana i braniča. Možeš postaviti vratare i braniče iz iste momčadi u svoju ekipu ili ih možeš kombinirati pa sastaviti obranu iz različitih momčadi.

Imaj na umu da najviše bodova donose veznjaci i napadači. Stoga, bolje je štedjeti na braničima i vratarima, a izbjegavati postavljanje skupih igrača na ove pozicije.

Idealna opcija je potražiti natprosječnu momčad koja postiže malo golova, te postaviti golmana i cijelu obranu iz tog kluba. Golman i branič najčešće dobiju bodove samo kad ne prime gol i za pobjedu u utakmici. To su čimbenici koje na tim pozicijama treba najviše uzeti u obzir.

Veznjaci i napadači

Najpopularnija strategija je odabir više igrača iz jednog kluba. Glavni razlog je strategija da se maksimalizira broj bodova iz jedne utakmice. Najbolja opcija je odabrati ofenzivnu momčad koja igra protiv slabije obrane. A upravo je iz takve napadačke ekipe idealno staviti više igrača u postavu.

U slučaju veće pobjede, veće su šanse i za ukupni uspjeh. Ovdje je vrlo važno staviti u postavu igrače koji izvode slobodne i kaznene udarce. Šansa za postizanje pogotka tada se prilično povećava.

Imaš li pitanja?

Pogledajte naša često postavljana pitanja i odgovore na njih!

Izbor kapetana

Kad sastaviš postavu, preostaje ti samo odabrati kapetana svoje ekipe. Kapetan bodove skuplja na isti način kao i ostali igrači. No, na kraju se kapetanski bodovi množe s faktorom dva (čak i negativni), pa je njegova uloga vrlo važna. Možda je upravo on taj koji će odlučiti pobjednika utakmice.

Izbor kapetana nije obvezan.
S obzirom na to da najviše bodova obično donose napadači i vezni igrači, najbolje je nekog od njih postaviti za kapetana.

Pravila bodovanja

Pravila bodovanja mogu se naći na zasebnoj stranici, a daljnje pojedinosti možete pronaći na stranici Pravila.

Savjeti za učinkovitiju analizu

  • Gledanje nogometnih utakmica daje ti značajnu prednost nad protivnicima. Ako ne možeš priuštiti gledanje utakmice zbog zauzetosti, preporučamo da barem pročitaš izvještaje nakon odigrane utakmice.
  • Jednim okom uvijek prati tablicu. U slučaju utakmice u kojoj momčad igra za naslov protiv ekipe s dna, može se očekivati pobjeda s većom gol-razlikom.
  • Ako je jedna od prosječnih ekipa u dobroj formi, razmisli o korištenju njihovih igrača koji vjerojatno nisu preskupi.
  • Preporučamo da pričekaš objavljivanje službenih izvješća. Tako ćeš izbjeći situaciju da u sastav postaviš igrače koji niti ne zaigraju.
  • Kada gradiš sastav pokušaj izostaviti igrače koji često fauliraju. Česti prekršaji povećavaju rizik od dobivanja žutog ili crvenog kartona, a to u fantasyju znači i dobivanje negativnih bodova.